Jag heter Ove

+46 76 177 59 55

info@jagheterove.nu

Sommartid

Nu kanske vi snart slipper ett av de värsta idiotpåhitten under senare tid nämligen omställning mellan ”sommar-” och ”vintertid”.

EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker har nu föreslagit att vi ska ha sommartid året om och det kan ju vara skönt att slippa vintern, eller hur? Skämt åsido så visar det på brister på många sätt men det viktigaste är att vi får en fast tid igen.

När sommartid infördes i Sverige 1980 vara argumenten för detta många men hur galna som helst. Men jag släpper det för tillfället. Men det ska väl sägas att även om vi inte skulle ha sommartid så finns faktiskt inga förbud att gå upp tidigare på mornarna! Bara så ni vet ni som förespråkar sommartid. För det kan väl inte vara så att ni känner er ensamma om ni går upp en timme tidigare och vill ha sällskap?

Jag förespråkar enhetstid på samma sätt som man har inom flyget. Alltså samma tid jorden runt. Så bestämmer man i skolan eller på arbetet när man har starttid etc. Lätt som en plätt.

Sen lägger vi om så vi har 13 månader per år. Ja, vi låter månen bestämma detta! Dessutom inför vi decimalsystem så ett dygn är 100 timmar och varje timme har 100 sekunder. Men jag har en känsla av att mänskligheten inte är riktigt med mig i mina tankar?