Jag heter Ove

+46 76 177 59 55

info@jagheterove.nu

Ett cykel fritt Stockholm NU!

Är det bara jag som blivit hjärtligt trött på alla cykelfanatiker som bara kräver och kräver och som dessutom far fram som de ägde världen och lite till?
Och inte nog med att de är ena kravmaskiner, de får också som de vill heeela tiden! Nu dessutom med aktivt stöd inte bara Miljöpartiet utan numer av den borgeliga majoriteten i Stockholm.

 

Hur många miljarder har inte redan pumpat in i olika cykelbanor och specialregleringar just för cyklisterna i bara Stockholmsområdet? Dessutom pågår aktiviteter i hela landet så snart har vi väl fler cykelbanor än vanliga vägar?

 

Om man går i gamla stan i Stockholm så tänker man på vad turisterna kan tycka, de som blir upptryckta mot planket samtidigt som cyklisterna inte bara har dubbelfiligt utan även dubbelt upp dubbelfiligt att röra sig inom. Och det året runt!

 

Hur många cyklar egentligen i Stockholm? Det är en liten grupp där dessutom de flesta inte cyklar när det regnar och absolut inte under perioden november till februari. Samtidigt finns det en naiv tro att om fler cyklar så skulle det lösa problemen men våra transporter till och från vara arbeten. Men det är som sagt naivt. Visst vi behöver ändra på något för att de allmänna kommunikationerna ska fungera. Men cykel är inte lösningen.

 

En annan naiv fantasi är att det är kvinnor som cyklar och att de gör detta året om. På grund av detta ska man ha feministisk snöröjning och prioritera cykelbanor före gångbanor och gator. Ni som tycker att det ska vara så bör gå ut och se vilka och hur många som cyklar december-februari, det borde ändra er inställning!

 

Vi måste ha färre bilar och bättre allmänna kommunikationer så att alla kan få de dagliga transporterna att fungera. Och satsa på vägar som gör det bättre för gående!
Då blir allt bättre för det stora flertalet och inte bara för en liten men extremt inflytelserik och skränig grupp som alltid vill särbehandlas!

 

De får bidrag till elcyklar, dubbdäck till cykeln och givetvis uppvärmda och specialsaltade och sopade cykelbanor som trafikeras av några enstaka cykelfantaster.

 

Nej, nu är det dags att dra i cykelbromsen!

Ps: Notera att jag inte ens kommit in på cyklisterna framfart och bristande respekt för andra! Ds.